Wat heb je nodig om te beginnen met kickboksen?

Je wilt graag gaan kickboksen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Wij van OLB Sports zijn al sinds 1916 de specialist op het gebied van vechtsporten en kunnen jou dus als geen ander helpen om te beginnen met boksen. De eerste paar vragen die je voor jezelf moet beantwoorden zijn: Wil ik thuis gaan kickboksen of wil ik bij een sportschool? Wil ik gaan boksen of wil ik gaan kickboksen? Hoe vaak ben ik van plan om te gaan trainen? Lees hieronder wat het beste past bij elk antwoord!

De beste kickbokshandschoenen voor jou

Als je wilt beginnen met kickboksen is er één ding wat essentieel is: Bokshandschoenen! Kickboksen zonder bokshandschoenen is hetzelfde als hockeyen zonder hockeystick. Het is simpelweg niet te doen! Bokshandschoenen geven je bescherming en steun aan je handen en je polsen, zonder handschoenen zou je erg snel blessures oplopen. Nu is de vraag, wat voor bokshandschoenen heb ik nodig dan? Op deze vraag zijn meerdere goede antwoorden. Bokshandschoenen worden gemaakt van verschillende materialen van verschillende kwaliteit. Je hebt voornamelijk leer en kunstleer, met kunstleren handschoenen zit je in prijs onder €70,- en met leren bokshandschoenen zit je daarboven.

Voor beginnende kickboksers adviseren wij vaak kunstleren bokshandschoenen, deze geven veel steun en comfort. Als je 1 a 2 keer in de week van plan bent om te gaan boksen zijn kunstleren handschoenen een hele goede optie. Mocht je vaker willen gaan trainen zou je kunnen overwegen om wat meer te investeren in leren bokshandschoenen. Leren bokshandschoenen geven niet alleen meer steun maar gaan ook langer mee. Bij veel en inspannende training zullen deze handschoenen het langer volhouden dan de kunstleren varianten. Bekijk hier een blogbericht over welke bokshandschoenen het beste zijn, voor zowel leer en kunstleren handschoenen

bokshandschoen
Bandages

Bandages of binnenhandschoenen?

In combinatie met bokshandschoenen raden wij ook altijd aan om boksbandages te gebruiken. Een boksbandage geeft extra bescherming en steun, doordat je je handen en polsen strak inpakt zullen zij goed op hun plek blijven en dit zal blessures voorkomen. Ook nemen bandages je zweet op tijdens het trainen, hierdoor zal er minder zweet in je bokshandschoenen gaat zitten. Je beschermt dus jezelf tegen blessures en je bokshandschoenen gaan ook nog eens langer mee! Je hebt bandages in verschillende afmetingen van 280cm tot 450cm. Voor  kinderen is een bandage van 280cm genoeg, dan heb je nog 350cm en 450cm. Voor volwassenen adviseren wij minimaal 350cm, mocht je last krijgen van je polsen of wil je sowieso al meer steun kies dan voor 450cm. Hoe langer de bandage is hoe meer steun die zal verlenen.

Bandages om doen kan erg lastig zijn om ze op de juiste manier te wikkelen. Het vereist even wat oefenen voor je het helemaal onder de knie hebt. Bekijk hier  meer informatie over hoe je het beste een boksbandage kan zetten. Een ander alternatief op bandages zijn binnenhandschoenen. Binnenhandschoenen zijn gemaakt om je handen en polsen te steunen zonder veel moeite te moeten doen om ze aan te trekken. Ze hebben wel een minder lange band waardoor ze minder steun geven dan een boksbandage. Als je binnenhandschoenen gebruikt en je krijgt last van je handen of polsen, maak dan de overstap naar bandages

Scheenbeschermers voor kickboksen

Als je wilt gaan kickboksen mogen scheenbeschermers zeker niet ontbreken! Scheenbeschermers zorgen ervoor dat je voeten, enkels en schenen goed beschermd zijn tijdens het kickboksen. Wat erg belangrijk is op het gebied van kickboks scheenbeschermers is de juiste maat. Een te kleine scheenbeschermer zit oncomfortabel en zal te weinig beschermen bij het uitdelen van trappen. En een te grote scheenbeschermer zal tijdens het training makkelijker verplaatsen waardoor de scheenbeschermer oncomfortabel zit en niet de juiste plekken zal beschermen. Bekijk hier een maattabel die u kan helpen om de juiste maat uit te kiezen. Weet u het toch niet helemaal zeker? Kom dan vooral langs bij onze winkel in Arnhem om scheenbeschermers te passen of om advies te krijgen!

Nu zijn er natuurlijk erg veel opties om uit te kiezen en is het lastig om de juiste kickboks scheenbeschermer voor u te kiezen. Voor beginnende kickboksers raden wij katoenen scheenbeschermers aan. Deze bieden voldoende bescherming bij bokszaktraining en zitten dankzij de elastische klittenband sluitingen erg comfortabel om je been heen. Een nadeel van deze scheenbeschermers is dat deze minder goed geschikt zijn voor gebruik tijdens het sparren, waar de impact van trappen vaak groter is dan bij bokszaktrainingen.

Scheenbeschermers

Gebitsbeschermers voor kickboksen

Gebitsbeschermers zijn niet meer weg te denken bij vecht- en contactsporten. Deze bitjes zorgen ervoor dat jij tijdens het sparren goed beschermd bent tegen klappen in je gezicht, zonder de al je tanden eruit vallen. Bekijk hier ons assortiment aan gebitsbeschermers. Wat ideaal is aan al onze bitjes is dat elk model op maat te maken is. Bekijk hier een blogbericht  waar verder wordt uitgelegd hoe je een bitje op maat kan maken. Als je van plan bent om alleen aan bokszaktraining te doen dan is een gebitsbeschermer niet verplicht. Als je gaat sparren dan is het dragen van een kickboks bitje echter wel verplicht.

Kickboks kleding

Wat voor kleding heb je nodig om te kickboksen? In principe is een sportshirt en broekje voldoende om in te gaan kickboksen. Een kickboksbroek is speciaal gemaakt om kickboksers extra bewegingsvrijheid en comfort te geven. Deze zijn super licht en voeren zweet gemakkelijk af. Verder zijn de hiervoor besproken bokshandschoenen, bandages en scheenbeschermers van groot belang. Heb jij alles? Dan ben je klaar om te kickboksen!

Een tok voor kickboksen

Een kruisbeschermer, ook wel een tok genoemd kan van groot belang zijn bij het kickboksen. Stel je voor je bent aan het sparren en krijgt per ongeluk een harde trap in je kruis. Absoluut niet fijn is nog zacht uitgedrukt, bij het dragen van een tok ben je beschermd tegen klappen tegen je kruis. Wat belangrijk is bij een kruisbeschermer is dat het comfortabel zit, er zijn kruisbeschermers met en zonder flexibele zijkanten. Een tok zonder flexibele zijkant kan snel gaan schuren en irriteren, waardoor het niet meer comfortabel is om te dragen. Twijfelt u of heeft u liever advies op maat? Kom dan vooral langs bij onze winkel, OLB Sports in Arnhem. Hier staan wij klaar om u te helpen!

kickboxing
Bokszak

Heb ik een bokszak nodig om te kickboksen?

Als je in de sportschool gaat boksen hoef je natuurlijk zelf geen bokszak aan te schaffen, die hangen dan al genoeg in de sportschool. Maar als je thuis gaat boksen dan heb je wel iets nodig om tegenaan te slaan. Een bokszak is hiervoor de ideale oplossing. Als je alleen wilt gaan stoten dan is een bokszak van 100cm of 120cm voldoende. Wil je ook gaan kickboksen? Dan raden wij een bokszak van 150cm of 180cm aan. Doordat deze langer zijn kan je gemakkelijk stoten en trappen en heeft de zak voor beide oefeningen een prima lengte.

Een bokszak kan je op meerdere manieren ophangen: aan de muur of aan het plafond bijvoorbeeld. Kijk hier bij onze veelgestelde vragen voor meer informatie over een bokszak ophangen en nog meer! Wil je liever face to face advies krijgen? Kom dan vooral langs bij onze winkel in Arnhem, hier staan wij voor u klaar om u te helpen met het beginnen met boksen!