Welke maat scheenbeschermers voor kickboksen heb ik nodig?

De juiste maat scheenbeschermers is van groot belang bij kickboksen. De scheenbeschermer moet wanneer je hem vastmaakt goed aansluiten op je scheenbeen. Als je scheenbeschermer veel verschuift tijdens het trainen en je moet hem vaak weer terug op zijn plaats moet trekken, heb je een te grote maat. Een scheenbeschermer moet vlak onder je knieschijf eindigen, hierdoor heb je voldoende mobiliteit om je been te bewegen en strekken. Kijk hieronder voor een maattabel voor scheenbeschermers! Mocht je het niet zeker weten welke maat geschikt is voor jou of heb je nog meer vragen over scheenbeschermers. Kom dan vooral langs bij ons in de winkel of contacteer ons via [email protected] of via +31 26 442 33 21.

Maat: Lengte lichaam:
XXS 80-110cm
XS 110-150cm
S 150-170cm
M 170-180cm
L 180-190cm
XL 190+ cm
YXS 80-90cm
YS 90-100cm
YM 100-120cm
YL 120-150cm
YXL 150-160cm
Alles over scheenbeschermers
Alles over scheenbeschermers
Alles over scheenbeschermers
Alles over scheenbeschermers

Hoe houd ik mijn scheenbeschermers schoon?

Als je eerder gekickbokst hebt dan ben je vast bekend met stinkende scheenbeschermers en handschoenen, Stinkende scheenbeschermers en handschoenen worden veroorzaakt door zweet en bacteriën. Wat kun je doen om dit te verhelpen en je uitrusting schoon en fris te houden? Klik hier voor een aantal tips tegen stinkende scheenbeschermers.

Hoe onderhoud ik mijn scheenbeschermers?

Maak je scheenbeschermers goed droog
Maak de scheenbeschermers na de training zo snel mogelijk goed droog, hierdoor haal je de meeste zweetresten weg voordat ze in de handschoen trekken. Hiervoor kan je gewoon een normale handdoek gebruiken.

Laat je scheenbeschermers goed drogen
Nadat de scheenbeschermers droog gemaakt zijn laat ze even luchten, leg ze bijvoorbeeld op een plek waar het tocht of leg ze bij de ventilator.

Gebruik anti bacteriële spray
Als je scheenbeschermers droog en gelucht zijn kan je een anti bacteriële spray gebruiken. Deze sprays rekenen af met stank laten een frisse geur. Neem hier een kijkje voor deze spray. Deze Fresh K.O spray laat een verfrissende mint geur achter in je bokshandschoenen maar kan ook gebruikt worden voor schoenen, helmen, scheenbeschermers en andere delen van je uitrusting die niet in de was kunnen.

Alles over scheenbeschermers

Welk materiaal kickboks scheenbeschermers moet ik kopen?

Je hebt verschillende materialen en kwaliteiten scheenbeschermers. Stof, kunstleer en skintex.

De meest eenvoudigste en goedkoopste zijn van stof gemaakt. Deze heb je al vanaf €19,95. Deze worden veelal gebruikt voor beginnende kickboksers. Voor de prijs bieden zij een erg goede minimale bescherming en is uitstekend om mee te beginnen.

Een stapje hoger krijg je de kunstleren scheenbeschermer. Deze kan je bij ons aanschaffen vanaf €39,95. De kunstleren scheenbeschermer is een stuk steviger dan stoffen. Deze scheenbeschermers zullen daarom ook meer bescherming bieden en kwalitatief beter zijn. je maakt deze scheenbeschermer vast aan je scheen met meer elastieken banden die je met klittenband aan de scheenbeschermer maakt. Deze scheenbeschermers zullen daarom ook minder snel verschuiven.

De beste bescherming wordt geboden door een skintex scheenbeschermer. Dit materiaal is hoogwaardig kunstleer. Deze scheenbeschermer kan je bij ons vanaf €59,95 kopen. Deze scheenbeschermers kunnen heel veel hebben en zullen daarom erg goed bestemd zijn tegen harde trappen. Ook in deze categorie zijn er weer heel veel verschillende scheenbeschermers te verkrijgen.