BJJ Rash Guards

Wat is een rashguard? Elke vechtsporter kent natuurlijk een rashguard. De strakke rashguards zijn vaak gemaakt van polyester of spantex die in vele kleuren en design te verkrijgen zijn. Maar wat doet een rashguard nou eigenlijk en waarom zou ik deze dragen tijdens mijn Bjj les.

Voordeel van een BJJ Rashguard

Een rashguard wordt vaak gedragen tijdens bjj, grappling of worstelen. Maar deze kan je ook prima tijdens je kickboks of boks zaktraining gebruiken. Een rashguard zorgt ervoor dat een mindere verspreiding van bacteriën vrij komt. Doordat er veel minder huidt zichtbaar is komt er dus veel minder bacteriën op je trainingspartner. Nog een voordeel van rashguard is dat je niet elke keer aan je rashguard hoeft te zitten om deze goed te doen. Dit moet met een normale shirt wel. Hierdoor krijg je vaak natte handen door zweet waardoor je dus veel minder grip heb tijdens je training.

Voorkomt geschaafde huid door de mat:  Vooral tijdens het MMA spelletje of tijdens een goede grappling training kun je soms door de mat pijnlijke schaafwonden oplopen. Een Rashguard zorgt ervoor dat je hier een stuk minder vatbaar voor bent. Een Rashguard is ontwikkeld om deze schaafwonden te voorkomen doordat de oppervlakte een stuk gladder is en de speciaal geweven stof van een rashguard deze wrijving wegneemt.

Echter hebben we het belangrijkste voordeel van een Rashguard nog niet besproken. Namelijk dat de compressie van een rashguard blessures kan voorkomen. Dit is tevens de hoofdreden waarom de Rashguard ontwikkeld is.

Door de Compressie verklein je de kans op blessures:  Er zijn verschillende studies geweest die hebben aangetoond dat een rashguard na de training de (kleine) blessures sneller laat herstellen door de compressie die het shirt uitoefent op je spieren. Net zoals er compressie braces zijn voor je knie en enkels die door de compressie de blessure sneller geneest ofwel voorkomt, voorkomt ofwel geneest een rashguard blessures aan je bovenlijf.

BJJ Rash Guard Bestellen

Wij hebben een ruim assortiment op voorraad in onze winkel in Arnhem. Hier kan jij je Bjj rash guards eerst proberen voordat je deze koopt. Mocht je de rashguards online willen bestellen dan kan dat natuurlijk ook. Voor 15:00 besteld doen wij er alles aan, zodat u uw bjj rash guard de volgende dag al in huis heeft.

Hieronder een kleine video van een van onze klanten, Hierop kan je goed zien waarom het handig is om een Rash guard te dragen tijdens je grappling training.