BEKIJK MEER

Judopakken kopen: Hoe en Waar?

Als je begint met judo is het gebruikelijk dat je de eerste paar lessen een leenpak krijgt van de club waarbij jij op dat moment traint. Als je besluit door te gaan met judo heb je uiteraard je eigen judopak nodig. Het eerste judopak wat je koopt is wit, als je besluit er ook nog wedstrijden bij te gaan doen, dan heb je ook een blauw pak nodig. Dit is verplicht als je 15 jaar of ouder bent en je doet mee aan een hoog nationaal of internationaal toernooi. Bij OLB Sports hebben we een ruim assortiment aan judopakken.

Judopakken kopen: Welke maat?

Een judopak gaat samen met je lichaamslengte. Wij hebben judopakken van 100 tot en met 200 cm. Bij een judopak moet je rekening houden dat je nog kan groeien en dat je hierdoor een iets grotere maat moet kopen. Ook moet je rekening houden met het krimpen tijdens het wassen. Een judopak kan 2 tot 8 cm krimpen. Dit ligt aan het materiaal waar het pak van is gemaakt.

Weet u niet zeker welke maat bij u past? Wij helpen u graag in onze winkel te Arnhem. U kunt ook altijd bellen naar 026-4423321 of mailen naar [email protected]

Judopakken kopen: Welke soort?

Wij hebben veel verschillende soorten judopakken.

Hier heb je ook verschil in kwaliteit:

  • De meest eenvoudigste en goedkoopste judopakken zijn van glad katoen zonder wafelstructuur gemaakt. Deze heb je al vanaf €19,95. Deze worden veelal gebruikt voor beginnende judoka’s. Voor de prijs bieden zij een erg goede minimale kwaliteit en zijn ze uitstekend om mee te beginnen.
  • Een stapje verder krijg je de gewafelde katoenen pakken. Deze kan je bij ons aanschaffen vanaf €29,95. De gewafelde katoenen pakken zijn al vele malen steviger dan de niet gewafelde glad katoenen pakken. Deze pakken zijn nog relatief licht van gewicht. Ideaal voor kinderen en prima van kwaliteit.
  • De beste en sterkste pakken die je kan krijgen zijn pakken van zwaar gewafeld katoen. Doordat alle vezels in elkaar geweven zijn, zijn deze pakken uitermate sterk. Deze pakken zijn bij ons te koop vanaf €49,95. Deze pakken worden meestal gedragen door volwassenen of door zwaar ervaren judoka’s die vaak ook wedstrijden doen.

Bekijk ook:

Banden | Broeken | Wapens | Handschoenen