Welke maat bokszak heb ik nodig?

Bokszaktraining is een van de beste manieren om te trainen, calorieën te verbranden, conditie op te bouwen of te verbeteren en spieren op te bouwen. Bij veel sportscholen in Nederland wordt tegenwoordig bokszaktraining gegeven. Dit is erg gewild. Hier kan je lekker je energie in kwijt en het is voor iedereen geschikt, kinderen, mannen of vrouwen of de jonge of iets oudere mensen.

Wil je niet naar een sportschool om bokszaktraining te volgen? Dan kunt u ook thuis een training doen en zelf aan de slag gaan. Je kunt dan een bokszak kopen. Wij verkopen ook bokszakken. klik hier voor ons assortiment. Bokszakken zijn beschikbaar in verschillende lengtes en kleuren. Een bokszak kan je ophangen aan een wand of aan een plafond. Als je een bokszak aan het plafond wilt dan meet je de afstand van je plafond tot de grond en houd hierbij rekening met het zwaaien van de bokszak. Kijk hier welke maat geschikt is voor jou zodat jij lekker kan trainen thuis!

Een bokszak ophangen

Bokszak aan de muur hangen

Om een bokszak aan de muur te bevestigen heb je een muursteun. Zorg ervoor dat de bovenkant van de bokszak ongeveer 10 centimeter hoger hangt dan uw eigen lengte. De lengte van een bevestigingsketting is ongeveer 30 centimeter. De ideale hoogte om een bokszak op te hangen aan de muur is dus; je eigen lengte + de 10 centimeter speling + de lengte van de ketting (30 centimeter).

Bokszak aan het plafond hangen

De bokszak kan je aan een schommelhaak hangen (deze is speciaal bedoeld om in hout te schroeven) of aan plafondplaat (je schroeft deze stevig vast in een betonnen plafond). Het beste kan je ook nog een zware veer tussen de bokszak en het bevestigingspunt plaatsen. Dit zorgt voor het minder schommelen van de bokszak. De lengte van de kettingen en de zware veer is ongeveer 50 centimeter. De ideale hoogte om een bokszak op te hangen aan het plafond is dus; je eigen lengte + 10 centimeter speling + de lengte van de ketting (50 centimeter).

Alles over bokszakken
Alles over bokszakken

Welke bokshandschoenen gebruik je voor een bokszak?

Klik hier voor een blog die wij geschreven hebben over handschoenen die je kan gebruiken bij een bokszak. Hier leggen wij voordelen uit voor verschillende soorten bokshandschoenen die allemaal geschikt zijn voor bokszaktraining!

Welke bokszak is geschikt voor kickboksen?

Bij kickboksen heb je een grotere bokszak nodig dan bij boksen. Dit komt omdat je bokszak lager bij de grond moet hangen om er tegenaan te kunnen trappen. Wij adviseren om een bokszak aan te schaffen van 150cm of 180cm. Deze hebben de juiste hoogte om tegenaan te trappen met zowel highkicks als lowkicks. Bij trappen komt er ook meer kracht vrij ten opzichte van stoten, grotere bokszakken zullen met grotere krachten minder rond slingeren omdat deze ook zwaarder zijn.

Alles over bokszakken

Welke bokszak is geschikt voor kinderen?

Een veel voorkomende gedachte voor een kinderbokszak is dat deze kleiner moeten zijn. Dit is echter niet het geval. Een bokszak van 100 cm of 120 cm hangt hoger van de grond dus is het lastiger voor kinderen om hierbij te kunnen. Een bokszak van 150 cm of 180 cm is daarom een betere keuze. Hiermee kunnen kinderen er goed bij èn geeft het de mogelijkheid om zowel te boksen als te kickboksen.