Help mijn bokshandschoenen stinken!

Heb jij ook dat je na een training thuis komt en je tas uitpakt en letterlijk alles wat in je tas zit stinkt naar zweet van je stinkende bokshandschoenen of wanneer je de kamer inloopt waar je bokshandschoenen aan het drogen zijn een grote zweet kamer is geworden! Nou dan lees snel dit blog bericht verder, want wij hebben de oplossing hiervoor.

Tips tegen stinkende bokshandschoenen

  • Tip nummer 1: Gebruik Fresh K.O. Spray na het gebruik van je bokshandschoenen.

Fresh K.O. Spray is een antibacterieel spray die je gemakkelijk na je training in de bokshandschoenen kan spuiten. Voorkom stinkende bokshandschoenen en gebruik de spray zowel voor als na elke keer dat je ze draagt. Omdat Fresh K.O. een product op alcohol basis is, laat het geen sporen of glibberige resten achter. De Fresh K.O. Extreme Sports spray heeft een uniek rietje waarmee zelfs de kleinste hoekjes en gaatjes bereikt kunnen worden voor een optimaal resultaat. Steek het rietje in de punt van de handschoen, druk de knop in en spray de binnenkant van de handschoen in met Fresh K.O. voor een optimaal resultaat. Bekijk hier de officiële website van Fresh K.O.

  • Tip nummer 2: Gebruik altijd bandages of binnen handschoenen onder je bokshandschoenen.

Doordat je bandages of binnen handschoenen onder je bokshandschoenen gebruikt, wordt het meeste zweet opgenomen door je bandages of binnen handschoenen en het voordeel hiervan is dat je deze gemakkelijk weer uit kan wassen. Wat enorm in de stank helpt! Wij adviseren dus altijd om bandages en binnen handschoenen te gebruiken. Niet alleen om stank te voorkomen, maar ook omdat dit heel belangrijk is voor steun van je polsen en knokkels tijdens je training.

  • Tip nummer 3: Vervang regelmatig je bokshandschoenen.

Vaak denk je nog wel mmmm deze bokshandschoenen kunnen nog wel even, maar eigenlijk zijn ze al helemaal opgeslagen. Maar hoe herken je nou dat je bokshandschoenen aan vervanging toe zijn. Vaak wanneer je last van je polsen of knokkels krijgt is dit een teken dat je padding in de bokshandschoenen op zijn. Wanneer je de bokshandschoenen samen kan knijpen als een spons is de padding in de handschoen op. Wanneer je bokshandschoenen zo erg stinken dat je trainingsbuddy er wat van zegt. Dit is een teken dat je naar olbsports moet rennen om nieuwe handschoenen te kopen.

  • Tip nummer 4: Onderhoudt je bokshandschoenen goed vanaf het begin.

Je kent het na het aanschaffen van je nieuwe bokshandschoenen ben je de eerste week heel zuinig op je nieuw handschoenen, maar na twee weken laat je ze al voor het eerst in je sporttas zitten, omdat je geen zin had om deze uit te pakken. Dit is natuurlijk niet handig! Als je vanaf dag 1 gelijk goed je handschoenen onderhoudt, voorkom het dat ze snel gaan stinken. Schaf dus een fresh ko spray aan bij het aankopen van je bokshandschoenen en gebruik de spray vanaf dag 1, droog je handschoenen altijd goed na je training en laat ze dus nooit in de sporttas zitten.

Wat moet je niet doen met je bokshandschoenen

Vaak horen wij de gekste dingen, wat mensen doen om hun kickbokshandschoenen goed te houden. Daarom een lijst met wat je niet moet doen met je bokshandschoenen.

  • Droog je bokshandschoenen niet boven een kachel. Dit is slecht voor het leer van je bokshandschoenen.
  • Weken in zoutwater. Vaak lees je wel eens artikels dat het weken in zoutwater goed is voor stinkende bokshandschoenen, maar doe dit niet! Hierdoor gaan je bokshandschoenen sneller kapot
  • Het vriesvak. Ga je bokshandschoenen niet in je vriezer leggen. Het klopt dit killt de bacteriën, maar je bokshandschoenen worden er niet ouder van!
  • Gebruik geen talgpoeder. Talgpoeder krijg je niet helemaal goed uit je bokshandschoenen en dit gaat klonteren wat dus echt vervelend is in je bokshandschoenen.