Bokshandschoenen worden gebruikt voor zowel een kickboks training als een zaktraining. Door goede bokshandschoenen te dragen tijdens je zaktraining, voorkom je hierdoor dat je nare blessures op loopt. Wil je tips voor het kiezen van de juiste bokszakhandschoenen, lees dan verder!

handschoenen voor bokszak

Verschillende soorten zakhandschoenen

Bij een zaktraining worden verschillende handschoenen voor gebruikt. Het meest voorkomend is toch wel gewoon een bokshandschoen. Het voordeel hiervan is dat de bokshandschoen de hand volledig beschermd, dit voorkomt dat u blessures krijgt tijdens uw training. Begint u net met zaktrainingen dan adviseren wij ook om bokshandschoenen te gebruiken voor een zaktraining.

Ook zijn er speciale zakhandschoenen. Dit zijn handschoenen die minder padding in de handschoenen hebben dan bokshandschoenen. Hierdoor zijn de handschoenen lichter van gewicht en kan je sneller stoten tijdens je zaktraining.

Wat ook veel gebruikt wordt zijn MMA handschoenen. Voordeel van een MMA handschoen is dat je tijdens je zaktraining gemakkelijker push ups of andere oefeningen tussendoor kan doen zonder dat je de handschoenen hoeft uit te trekken. MMA handschoenen bieden wel minder bescherming dan bokshandschoenen. Bent u een beginner dan is het niet altijd handig om met MMA handschoenen te beginnen tijdens je zaktraining.

De juiste maat bokshandschoen

De maten van bokshandschoenen worden uitgedrukt in ounce. De keuze van het aantal oz is afhankelijk van je gewicht en je niveau. Kijk hieronder wat de juiste maat bokshandschoen is voor jou!

Maat: Gewicht / leeftijd:
4 oz 2 t/m 4 jaar
6 oz 4 t/m 6 jaar
8 oz 6 t/m 8 jaar
10 oz 8 t/m 10 jaar
12 oz Vanaf 10 jaar / Vrouwen
14 oz 70 kg +
16 oz 85 kg +
18 oz 120 kg +
bokshandschoenen
Bandages

Een laatste tip

Een laatste tip: Draag altijd boks bandages onder je bokshandschoenen. Hierdoor bescherm je jouw knokkels en polsen tegen harde impact en de bandages kan je uitwassen waardoor je bokshandschoenen minder snel gaan stinken.