Daar zijn we weer, de heren van O.L.B Sports gaan weer on tour. Voor degene die het nog niet hadden meegekregen, we hebben een nieuwe collega: Bram Jacobs. Bram doet de sportopleiding en is een rasechte kickbokser. Daarbij geeft en volgt hij zelf training bij Reflexx Gym. Hoog tijd voor de heren van Team O.L.B om aan de lijve te ondervinden wat zo’n training bij Reflexx inhoud.

Aangekomen bij Reflexx Gym vlakbij het station van Presikhaaf heb je niet echt het idee dat je voor een kickboksschool staat. De borden laten je echter weten dat je er bent. De gym ligt letterlijk midden in een woonwijk en zonder de borden zou je het aanzien als een woonhuis met een iets te enthousiaste hobbyschuur.

Goed. Eenmaal binnen aangekomen weet je voldoende. De wereld aan bokszakken, trainingsmaterialen, een winkeltje voor materialen en een kindergroep die aan het trainen is. Hier wordt hard getraind. Tijd voor de heren van O.L.B Sports om te laten zien wat ze kunnen.

Nou zijn deze heren over het algemeen gericht op fitness. Waar Nicky regelmatig te vinden is aan de gewichten bij Indoor Action en Jeroen af en toe een bokszaktraining doet bij het Sportlokaal, is de echte techniek van het kickboksen nog ver te zoeken. Dat moet Chris van Venrooij ook gedacht hebben tijden het oefenen van de combinaties. Wanneer de combinatie aan de groep was voorgelegd, kwam de trainer nog even naar ons toe om de deze in alle rust nog een keer uit te leggen en voor te doen.

Jab, directe, duiken, hoek, lowkick, directe en ga zo maar door. Op een gegeven moment weet je letterlijk niet meer wat links en rechts is. De truc is om de oefening eerst rustig te herhalen en vervolgens steeds het tempo iets op te voeren. Daarbij is het natuurlijk vooral belangrijk om te kijken en te luisteren naar wat je verteld wordt.

Dan is het tijd voor het echte werk, sparren. Hier kom je er pas echt achter hoe weinig techniek je eigenlijk hebt. Bij het sparren is het zaak om rustig te blijven en vooral op je houding te letten, zo heeft Jeroen ondervonden. Hij was daarbij wel een beetje hardleers, er was een goeie trap van Bram, een duikeling en een botsing tegen de muur voor nodig om hem dat te laten inzien.

Nicky had een andere aanpak. Door in het begin er meteen op te knallen met een aantal stevige hoeken dacht hij Bram van de wijs te brengen. Nicky heeft op het moment een blauw uitgeslagen been en loopt er in de winkel een beetje als Lucille Werner bij.

Kortom les geleerd en een erg lekkere training gehad bij Reflexx Gym. We willen graag Chris, Bram en uiteraard de mede sporters bedanken voor de training!