Creatine is een stof die in ons lichaam zit en wij zelf aanmaken het zit ook in voedsel als vlees en vis het heeft als functie in ons lichaam onze spieren te voorzien van energie bij inspanning zoals bijvoorbeeld je workout in de sportschool in dit artikel gaan we het hebben over creatine voor vrouwen.

Voordelen creatine supplementen

Creatine is een steeds populairder wordend supplement vooral onder mensen die aan fitness doen het zorgt namelijk voor betere sport prestaties en dat is niet zomaar.

De werking van Creatine is namelijk wetenschappelijk onderzocht en blijkt enorm effectief maar hoe zit dat?

Omdat wij van nature maar ongeveer 1 gram creatine aanmaken kan het supplementeren van creatine helpen om een hoger creatine gehalte op te bouwen in je lichaam waardoor je meer energie hebt in je spieren en langer intensief kan trainen wat weer optimaliserend is voor het opbouwen van spieren. Uit nieuw onderzoek blijkt zelfs dat creatine helpt met bepaalde  hersenfuncties en mogelijk zelfs depressies kan verminderen.

Kunnen vrouwen veilig creatine gebruiken?

Creatine kan als bijwerking hebben toenamen in gewicht maar dat komt omdat creatine vocht vast houd wat je weer verliest na dat je stopt met het gebruik van creatine, heel soms komt het voor dat iemand maag/darm klachten krijgt maar over het algemeen is creatine een super veilig supplement om te nemen, verder blijken er geen mogelijke extra bijwerkingen op te treden voor vrouwen die supplementeren met creatine.

Het is dus net zo veilig voor vrouwen als mannen !

C

Welke soort creatine is het best

Er zijn meerdere soorten creatine te koop zoals:

  • Creatine Ethyl Ester Hydrochloride
  • Creatine Ethyl Ester Malaat
  • Creatine Hydrochloride
  • Creatine Monohydraat

Het verschil tussen de verschillende soorten heeft te maken met de opname van creatine in je lichaam, zo word Creatine Ethyl Ester Hydrochloride sneller opgenomen in je lichaam en zal je de positieve effecten er van sneller merken in tegensteling tot creatine monohydraat wat een langere tijd moet worden genomen om je creatine gehalte in je lichaam te verhogen en het effect er van te merken.

Dat Ethyl Ester Hydrochloride creatine daadwerkelijk sneller word opgenomen is nog niet wetenschappelijk bewezen maar veel mensen merken het verschil wel.

Omdat je dus elke dag creatine moet nemen vinden vinden sommigen mensen het prettiger capsules te nemen met creatine omdat je die overal mee naar toe kan nemen.

Hoe gebruik je creatine

Er zijn eigenlijk twee manieren van creatine nemen als je kiest voor creatine monohydraat

  1. Je neemt elke dag tussen de 3 en 5 gram aan creatine je zult dan na een maand een hoog genoeg creatine gehalte hebben opgebouwd in je lichaam om de positieve effecten te ervaren.
  2. Je neemt 5 dagen lang elke dag 20 gram creatine daarna ga je verder met een normale dosering van 3 tot 5 gram creatine per dag je zult met deze manier sneller de effecten van creatine ervaren omdat je creatine gehalte sneller omhoog is gegaan.