Wat is Brazilian Jiu Jitsu?

Brazilian Jiu Jitsu ook wel bjj genoemd is een vechtsport die oorspronkelijk uit Brazilië komt. Deze vechtsport richt zich vooral op het laten submitten van je tegenstander door overgaven, dat doe je door verschillende grappling technieken toe te passen. Brazilian Jiu Jitsu speelt zich dus voornamelijk op de grond af om een submission van je tegenstander te krijgen in tegenstelling tot bijvoorbeeld judo waar bij je uit een staande positie met een goede worp jouw tegenstander naar de grond wilt halen om te winnen. Het is dus erg belangrijk om goed te zijn in worstellen/grappelen bij Brazilian Jiu Jitsu.

Energia fight wear rashguard marble

Verschil BJJ GI en No BJJ GI

Oorspronkelijk draag je met Brazilian Jiu Jitsu een GI dat is katoenen pak waarmee je elkaar kunt vastpakken onder andere bij de kraag of bij de broekspijpen. Wanneer je BJJ uitvoert in een GI moet je voorzichtig zijn met je bewegingen omdat, je sneller vast gepakt kan worden en uit mobilisatie gebracht kan worden. Het voordeel van met een GI trainen is dat je in het dagelijks leven jezelf beter kunt verdedigen als iemand jouw bijvoorbeeld bij je kleren of kraag grijpt.

Tegenwoordig kan Brazilian Jiu Jitsu ook uitgevoerd worden in een NO GI in dat geval draag je een rashguard als boven kleding en een MMA broekje als onderkleding eventueel kun je nog een sportlegging (spat) onder jouw broek doen. Een rashgaurd is een t-shirt van rekbaar materiaal zodat jouw tegenstander zich niet kan vastpakken aan jouw kleding en dus minder snel grip kan krijgen. Het voordeel van no GI trainen is dat je beter bent in de technieken die ook bij MMA gebruikt worden. Wij hebben een breed assortiment aan GI’s, rashguards, MMA broeken en spats.

Banden voor Brazilian Jiu Jitsu

Bij Brazilian Jiu Jitsu heb je speciale banden voor kinderen tot en met 16 daarna kan je meedoen met de banden voor volwassenen. De progressie om naar een hoger niveau band te gaan word bij gehouden met een strepen systeem op de band. Na 4 strepen promoveer je naar een hoger niveau en krijg je een andere kleur band. Als je BJJ traint zonder GI word jouw kleur band weergaven door de kleur van je rashguard shirt. De volgorde van makkelijkste tot moeilijkste behaalbare kleur band staat hier opgesomd:

1: De witte band: Dit is de eerste band die je kan behalen. Voor het behalen van deze band zul je vooral de basis van de sport BJJ moeten kennen en weten hoe je veilig moet trainen.

2: De blauwe band: Je bent nog steeds een beginner maar, je hebt wel al een goede basis en, je bent bekend met verschillende technieken.

3: De paarse band: Jij beoefend BJJ al een tijdje en hebt een voorkeur voor bepaalde technieken en stijlen in BJJ.

4: De bruine band: Om deze band te bemachtigen zul je een ruime kennis over de sport moeten hebben. Daarnaast ben je ook gespecialiseerd in bepaalde technieken van Brazilian Jiu Jitsu.

5: De zwarte band: Dit is de laatste en hoogste band die behaald kan worden in Brazilian Jiu Jitsu. Om deze band te behalen moet je soms wel 12 jaar trainen! Als jij deze band behaald hebt betekend het dat je een echte Brazilian Jiu Jitsu kenner bent. Je bent bekend met vrijwel alle technieken en stijlen en een goed getrainde professionele BJJ er. Omdat Brazilian Jiu Jitsu zich constant blijft ontwikkelen op het gebied van nieuwe technieken zul jij jezelf moeten blijven ontwikkelen om op het hoogste niveau mee te blijven doen.

Welke maat Brazilian Jiu Jitsu band?

Jouw BJJ band is de zelfde maat als de maat van je GI. Wil je liever een BJJ band los kopen? Tel dan 100 cm op bij je lichaamslengte en bekijk hier welke maat voor jouw geschikt is. Wij bieden BJJ banden in verschillende kleuren en maten aan.

A1 = 260 cm (ca. 102 inches)

A2 = 280 cm (ca. 110 inches)

A3 = 300 cm (ong. 118 inches)

A4 = 320 cm (ong. 126 inches)

Brazilian Jiu Jitsu spullen kopen

Bij ons kun je terecht voor al jouw Brazilian Jiu Jitsu GI’s, rashguards, broeken, spats, banden en andere vechtsport spullen. Bestel makkelijk via onze website bestel je voor €50 of meer dan is de verzending gratis. Om te bestellen voeg je de gewenste producten in de winkel wagen je kunt daarna naar afrekenen. Vul al jouw gegevens in en kies uit een van onze vele betaal methodes. Als de betaling gelukt is krijg je van ons een bevestigings mail met een track en trace code zodat jij precies kan zien wanneer jouw pakket bezorgd wordt en hoe laat. Heb je voor 15:00 besteld dan heb je het de volgende dag al in huis!

Wil je liever persoonlijk advies krijgen van een specialist? Dat kan kom langs bij onze winkel.

Steenstraat 112
6828 CP Arnhem