Alles over maten bokshandschoenen

Je staat op het punt om je eerste bokshandschoenen te gaan kopen, maar je heb geen idee welke maat bokshandschoen je moet kiezen. Geen probleem want wij helpen u graag verder.

maten bokshandschoenen

Welke bokshandschoenen maten zijn er?

Als eerste worden bokshandschoenen aangegeven in ounce. Dit is een Brits-Amerikaans maatsysteem. Omgerekend naar grammen staat een ounce gelijk aan 28,349 gram. Meestal gaan de aantal ounces in 2 stappen vooruit. De meest gebruikelijke maten in bokshandschoenen zijn 4oz t/m 16oz. Hoe meer ounces de bokshandschoenen hebben hoe zwaarder de bokshandschoenen zijn.

Maar waarom moet iemand een grotere maat bokshandschoenen dan een ander hebben?

Nou dit heeft allemaal met het gewicht van de persoon te maken. Iemand die zwaarder weegt dan iemand anders. Slaat ook harder en heeft daardoor meet ounces bokshandschoen nodig, zodat hij of zij meer padding in de bokshandschoen heeft.

Welke maat bokshandschoen heb ik nodig?

Hieronder hebben wij een maattabel gemaakt, zodat je gemakkelijk kan zien welke bokshandschoen maat geschikt is voor jou. Elke bokshandschoen heeft alsnog wel zijn eigen pasvorm. Zo is de ene bokshandschoen heel compact en is de ander juist wat losser. Ook vind je op andere websites andere maattabellen. Ik kan u beloven wij hebben al jaren ervaring in het verkopen van bokshandschoenen en vele maattabellen kloppen niet. Mocht u alsnog twijfelen over uw maat. Neem dan gerust contact op en wij helpen u graag verder.

Maat: Gewicht / leeftijd:
4 oz 2 t/m 4 jaar
6 oz 4 t/m 6 jaar
8 oz 6 t/m 8 jaar
10 oz 8 t/m 10 jaar
12 oz Vanaf 10 jaar / Vrouwen
14 oz 70 kg +
16 oz 85 kg +
18 oz 120 kg +

Bokshandschoenen voor wedstrijden

Wanneer je een kickbokswedstrijd gaat kickboksen heb je een andere maat bokshandschoenen nodig. Bij een normale training gebruik je veel zwaardere bokshandschoenen dan bij een kickbokswedstrijd. Het ligt eraan voor welke bond je vecht, maar vaak worden of 8oz of 10oz kickbokshandschoenen gebruikt bij een wedstrijd. Gelukkig hoef je deze kickbokshandschoenen niet zelf aan te schaffen, maar krijg je deze bij je wedstrijd, zodat je de bokshandschoenen kan gebruiken tijdens je wedstrijd.