‘No nonsense, keihard trainen en vooral letten op de uitvoering. Dat is de filosofie’

Het is alweer even geleden maar het is dan weer tijd voor een nieuwe O.L.B Sports on tour. Vandaag zijn Nicky en ik te gast bij Meinerswijk in Arnhem. Deze omgeving staat natuurlijk vooral bekend om de stadsblokken waar bijvoorbeeld Free your mind en binnenkort een obstacle run wordt gehouden, but more on that later. Maar is tevens de thuisbasis van Underground Gym waar keihard getraind wordt.

Meinerswijk ligt pal naast de rijn aan de overkant van het stadscentrum van Arnhem. In een oude loods naast de paintbalvereniging van Arnhem vindt je Underground Gym. De omgeving is toonaangevend waar de gym voor staat, namelijk: no nonsense, keihard maar vooral ook goed trainen.

Bij binnenkomst in de gym wordt de toon meteen gezet. Geen grote merken, geen groot park met fitnessapparaten waar mensen oefenloos aan het trainen zijn maar een open ruimte met aan de zijkant rekken die een beetje doen denken aan het oude apenkooien op de basisschool. Een grote collectie kettlebels, dumbells maar ook materiaal wat je niet vaak tegenkomt. Denk aan zandzakken, sleeën, tractorbanden, hamers. Alles duidt erop dat hier lekker getraind wordt.

We worden welkom geheten door Benhur terwijl op de achtergrond krachttraining en zaktraining wordt gegeven. Na een kort gesprekje is het tijd om ons klaar te maken voor de mainevent van de avond:

POMPEN!

We worden meegenomen naar een schoolbord waar de workout van vanavond klaar staat. Wat blijkt, het is niet je standaard workout met een kettlebell, stang en andere poespas. Nee we mogen ons gaan uitleven met een slee en met een hamer rammen op een traktorband. En de nadruk blijft uiteraard liggen op je core met oefeningen zoals een goblet squat, deadlift en planken.

Kortom je kan de spierpijn van overmorgen al voelen.

We worden in de training ondersteund door Benhur en een drietal stagaires van het CIOS. En als ik zeg ondersteund bedoel ik ook echt ondersteund. Tijdens de workout wordt je goed gecoached over onder meer je houding en de uitvoer van je oefeningen zodat je geen onnodige blessures opneemt.

Wat verder opvalt is dat er tijdens de workout geen tijdsdruk wordt opgelegd. Waar je tijdens een WOD vaak wordt vertelt dat je binnen drie kwartier zoveel mogelijk oefeningen gedaan moet hebben wordt hier lekker rustig aan gedaan en heerst er een relaxte sfeer. Je bent bezig met je eigen kracht oefeningen legt de nadruk op je uitvoer. Liever dat je wat langer doet over je oefening maar een goede uitvoer dan gehaast en afgeraffeld werk.

Kwaliteit dus

We willen graag Benhur, stagaires en uiteraard de medesporters bedanken voor de heerlijke workout