OLB Sports on tour, deze keer te gast bij Indooraction

Indoor Action is een grote sportschool gevestigd aan de Boekhorstenstraat 75 te Arnhem.
Bij binnenkomst zie je al een glimp van de grootte van de sportschool, met een grote bar en lounch ruimte waar het gemiddelde cafe u tegen zegt. We zijn vandaag te gast voor een van de groepslessen die door de sportschool worden aangeboden. En als ik zeg een van de kan ik net zo goed zeggen een van de vele want de diversiteit in groepslessen is groot, enkele voorbeelden zijn: yoga, spinning, zumba, bodypump, W.O.D en nog veel meer.

We hebben gekozen voor een lesje kickboks, wat wel redelijk in het straatje van O.L.B Sports ligt. Vol goede moed en bijgekomen van de vorige keer O.L.B Sports on tour betreden we Indoor. Na het aanmelden en het afhalen van het bonnetje (belangrijk, dit is je toelatingsbewijs) gaan we door naar de kleedkamer. En wat voor eentje, ik woon kleiner.

Na het omkleden, omdoen van de boks bandage en hard nodige mentale voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor. We worden welkom geheten en pakken een paar handschoenen uit de bak leenhandschoenen. Ik hoef jullie uiteraard niet te vertellen dat leenhandschoenen over het algemeen niet echt bekend staan om de lekkere geur die ervan af komt. Toevallig is er een sportzaakje in de buurt die zowel eigen bokshandschoenen als een spray verkoopt tegen de stank.

Okee, genoeg reclame. Na de benodigde materialen verzamelt te hebben en ons tactisch ergens achter in de zaal gepositioneerd te hebben worden we naar voren geroepen omdat we nieuwelingen zijn. Hier wordt ons de basis van de oefeningen nog even goed uitgelegd en wordt ons verteld dat als we het tempo niet bij kunnen houden dat niet erg is. Leuk en aardig maar we hebben natuurlijk wel de naam van een bepaalde sportzaak in de Steenstraat hoog te houden.

indoor2

Dan is het tijd om daadwerkelijk eens wat te gaan doen. De muziek wordt gestart en de eerste oefeningen worden toegelicht. Met zijn tweeën hanteer je een bokszak waarbij je elkaar afwisselt. De een houdt de bokszak vast de ander mag de oefeningen uitvoeren. Wat erg rustig begint waarbij je het gevoel krijgt dat de spierpijn de volgende dag wel eens zou kunnen meevallen. Worden de oefeningen verder uitgebreid met onder meer stoten, trappen, squads en opdrukken. Omdat het met een aardig tempo achter elkaar door wordt afgewisseld, komt de vermoeidheid er goed in. Dan roept Rob, ja jongens! Tien keer opdrukken en dan even pauze. Heh heh even op adem komen, wel een flinke work out, om er daarna achter te komen dat dit de warming up was.

Toen begon het echte werk. Er werd door de work out heen benadrukt dat je je handen hoog moest houden. In het begin natuurlijk appeltje eitje. Na een half uurtje sporten begint het toch al wat lastiger te worden en de volgende dag moet je een oud vrouwtje in de supermarkt vragen of ze wellicht het product van de bovenste plank wil pakken. Verder was het een heerlijke work out, waarbij je net als bij de warming up, om en om combinaties uitoefent op de bokszak en de ander deze vasthoudt. Uiteraard is het de taak om het leven van degene die de bokszak vasthoud zo moeilijk mogelijk te maken en je moet niet raar opkijken als er een bokszak omvalt.

indoor3

Verwacht niet dat je na een lesje een volwaardig kickbokser bent (een bepaalde medewerker van een bepaalde sportzaak had hier slechte ervaringen mee). De training is een lekkere work out die zich vooral richt op je uithoudingsvermogen en in iets mindere maten op techniek.

Graag bedanken we Anton en Rob van indoor action voor de deelname en het geven van de les kickboks!