Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?

De maatvoering van bokshandschoenen wordt uitgedrukt in ounces (oz), hoe hoger het getal in ounces, hoe zwaarder de bokshandschoen is. Hieronder kunt u bekijken welke maat het beste bij u zou passen. Twijfelt u wellicht nog steeds? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel om een paar bokshandschoenen te passen!

Maat: Gewicht / leeftijd:
4 oz 2 t/m 4 jaar
6 oz 4 t/m 6 jaar
8 oz 6 t/m 8 jaar
10 oz 8 t/m 10 jaar
12 oz Vanaf 10 jaar / Vrouwen
14 oz 70 kg +
16 oz 85 kg +
18 oz 120 kg +
Alles over bokshandschoenen

Welk materiaal bokshandschoenen moet ik kopen?

Wij hebben een ruim assortiment aan bokshandschoenen. Voor iedere vechtsporter hebben wij wat in het assortiment. Voor beginners hebben wij kunstleren bokshandschoenen. Deze zijn goed wanneer je 1 tot max 2 keer in de week aan vechtsport doet. Mocht je vaker trainen in de week. Is ons advies om leren bokshandschoenen aan te schaffen. Waarom? Omdat deze veel langer mee gaan. De padding in de leren handschoenen zijn veel steviger en leer scheurt minder snel dan kunstleer

Alles over bokshandschoenen

Hoe maak ik mijn bokshandschoenen schoon?

Als je al eerder gebokst hebt dan ben je vast bekend met stinkende bokshandschoenen. Stinkende bokshandschoenen worden veroorzaakt door zweet en bacteriën. Wat kun je doen om dit te verhelpen en je bokshandschoenen schoon en fris te houden? Klik hier voor een aantal tips tegen stinkende bokshandschoenen

Met welke bokshandschoenen kan ik ook kickboksen?

In principe kan je met elke bokshandschoen ook kickboksen. In combinatie met een bandage geven deze voldoende steun en bescherming aan je handen tijdens het kickboksen. Voor beginners hebben wij kunstleren bokshandschoenen. Deze zijn goed wanneer je 1 tot max 2 keer in de week aan vechtsport doet. Mocht je vaker trainen in de week. Is ons advies om leren bokshandschoenen aan te schaffen. Waarom? Omdat deze veel langer mee gaan. De padding in de leren handschoenen zijn veel steviger en leer scheurt minder snel dan kunstleer

Alles over bokshandschoenen

Wat voor handschoenen gebruik je voor een bokszak?

Bij het trainen met bokszakken worden verschillende handschoenen voor gebruikt. Het meest voorkomend is toch wel gewoon een bokshandschoen. Het voordeel hiervan is dat de bokshandschoen de hand volledig beschermd, dit voorkomt dat u blessures krijgt tijdens uw training. Begint u net met zaktrainingen dan adviseren wij ook om bokshandschoenen te gebruiken voor een zaktraining.

Ook zijn er speciale zakhandschoenen. Dit zijn handschoenen die minder padding in de handschoenen hebben dan bokshandschoenen. Hierdoor zijn de handschoenen lichter van gewicht en kan je sneller stoten tijdens je zaktraining.

Wat ook veel gebruikt wordt zijn MMA handschoenen. Voordeel van een MMA handschoen is dat je tijdens je zaktraining gemakkelijker push ups of andere oefeningen tussendoor kan doen zonder dat je de handschoenen hoeft uit te trekken. MMA handschoenen bieden wel minder bescherming dan bokshandschoenen. Bent u een beginner dan is het niet altijd handig om met MMA handschoenen te beginnen tijdens je zaktraining.

Welke bokshandschoenen zijn geschikt voor kinderen?

Alle bokshandschoenen zijn geschikt voor kinderen, zolang het de juiste maat is. Kijk bovenaan op deze pagina voor een maattabel. Vergeet ook niet voor kinderen om bandages te gebruiken. Door het gebruik van bandages verminderd u de kans op blessures. Klik hier om meer te weten te komen over bandages!

Alles over bokshandschoenen

Hoe onderhoud ik mijn bokshandschoenen?

Gebruik schone bandages
Je bandages nemen een groot deel van het zweet op tijdens het boksen. Hierdoor zullen je bokshandschoenen minder zweet opnemen en dus minder stinken. Zorg er dus voor dat je schone bandages gebruikt. Hang ze na de training goed op om te drogen of gooi ze in de wasmachine.
Maak je bokshandschoenen goed droog
Maak de bokshandschoenen na de training zo snel mogelijk goed droog, hierdoor haal je de meeste zweetresten weg voordat ze in de handschoen trekken. Hiervoor kan je gewoon een normale handdoek gebruiken.
Laat je bokshandschoenen goed drogen
Nadat de bokshandschoenen droog gemaakt zijn laat ze even luchten, leg ze bijvoorbeeld op een plek waar het tocht of leg ze bij de ventilator. Leg de bokshandschoenen in ieder geval NIET bij de verwarming, dit is slecht voor het leer.
Gebruik anti bacteriële spray
Als je handschoenen droog en gelucht zijn kan je een anti bacteriële spray gebruiken. Deze sprays rekenen af met stank laten een frisse geur achter in de bokshandschoenen. Klik hier voor deze spray. Deze Fresh K.O spray laat een verfrissende mint geur achter in je bokshandschoenen maar kan ook gebruikt worden voor schoenen, helmen, scheenbeschermers en andere delen van je uitrusting die niet in de was kunnen.

Wanneer moet ik mijn bokshandschoenen vervangen?

Vaak denk je nou deze bokshandschoenen kunnen nog wel even mee, maar eigenlijk zijn ze al helemaal opgeslagen. Maar hoe herken je nou dat je bokshandschoenen aan vervanging toe zijn? Vaak wanneer je last van je polsen of knokkels krijgt is dit een teken dat je padding in de bokshandschoenen op zijn. Wanneer je de bokshandschoenen samen kan knijpen als een spons is de padding in de handschoen op. Wanneer je bokshandschoenen zo erg stinken dat je trainingsbuddy er wat van zegt. Dit is een teken dat je naar OLB Sports moet rennen om nieuwe handschoenen te kopen!

Alles over bokshandschoenen
Alles over bokshandschoenen

Welke bokshandschoenen zijn geschikt voor dames?

In principe zijn alle bokshandschoenen geschikt voor dames, zolang het de juiste maat is. Kijk bovenaan op deze pagina voor een maattabel. Ook bieden wij slimfit bokshandschoenen aan, deze zijn geschikt voor kleinere handen en polsen. Vergeet ook zeker niet om bandages te gebruiken. Door het gebruik van bandages verminderd u de kans op blessures en verlengt u de levensduur van uw bokshandschoenen. Klik hier om meer te weten te komen over bandages! Wilt u advies op maat of wilt u een keer bokshandschoenen komen passen? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel!

Wat zijn de beste bokshandschoenen?

Wij hebben een ruim assortiment aan bokshandschoenen, elk van deze handschoenen is perfect geschikt voor boksen, kickboksen en zaktraining. Er zit echter wel verschil in kwaliteit van de bokshandschoenen. Er zijn leren en kunstleren handschoenen. Echt leren handschoenen zijn steviger en zullen langer meegaan. Kunstleren handschoenen zijn meer gevoelig voor slijtage en hebben een minder stevige padding. Ook bieden wij een assortiment hogere kwaliteit bokshandschoenen aan. Deze leren bokshandschoenen worden met de hand gemaakt in Thailand en zijn gemaakt voor professioneel gebruik. Wilt u advies op maat of wilt u een keer bokshandschoenen komen passen? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel!

Hulp nodig bij het kiezen van bokshandschoenen?

Vul hieronder je gegevens in en bekijk snel welke bokshandschoenen bij jou passen.

Uw geslacht?

  • 1. Vul je gegevens in.

  • 2. Bekijk welke bokshandschoenen bij jou passen.

  • 3. Kies je bokshandschoenen en reken af.

  • 4. Geniet de volgende dag al van je nieuwe paar bokshandschoenen.