Waarom heb ik boksbandages nodig?

Een boksbandage geeft steun en bescherming aan je handen en polsen. Doordat je je handen en polsen goed strak inpakt zullen ze goed op hun plek blijven en zal dit leiden tot minder blessures. Ook nemen boksbandages zweet op tijdens gebruik. Hierdoor zal er weinig zweet in je bokshandschoenen trekken, waardoor je bokshandschoenen langer mee zullen gaan!

Welke maat bandage moet ik hebben?

Er zijn verschillende maten vanaf 280cm tot 460cm. Voor kinderen is het vrij makkelijk zij hebben aan een 280cm genoeg. Voor volwassenen adviseren wij minimaal een 350cm bandage te pakken. Dit lijkt veel maar dat is het niet, dit wikkel je zo weg. Uiteindelijk is hoe langer de bandage hoe beter. Mocht je last hebben van je polsen of knokkels kies dan voor een 400cm of 450cm bandage.

Alles over bandages
Alles over bandages

Hoe doe ik een bandage om?

Een van de meest gevraagde vraag in onze winkel is. Hoe zet ik een boks bandage? Dit leggen wij natuurlijk met alle plezier uit in de winkel, maar thuis komend ben je dit vaak al snel weer vergeten hoe dit nou eigenlijk moest.
Er zijn verschillende manieren om een boks bandage aan te brengen. De een vind het wel fijn om tussen zijn vingers te wikkelen de ander juist weer niet. Wat jij het fijnst vind is natuurlijk aan jou, Maar om je alvast een beetje op weg te helpen heeft een goed klant van ons Mayru lifestyle center een mooie en duidelijke video gemaakt. Klik hier voor deze video

Wat is het verschil tussen bandages en binnenhandschoenen?

Bandage geven je veel meer steun. Dit komt omdat er een veel langere bandage aan zit en je zelf kunt bepalen hoe lang je je bandage wilt hebben. Toch is het soms fijner om voor een binnenhandschoen te kiezen. Je kent het al wel je bent net klaar met werken, eet snel thuis even wat, je pakt je tas in en gelijk door naar de sportschool. 5 minuten voordat de les begint moet jij nog je bandages om doen. Dat gaat natuurlijk niet zo snel. Een binnenhandschoen is makkelijker en sneller dan een bandage dus heb je deze snel om! Merk je toch dat je last krijgt van je polsen na een training. Kies dan toch voor een bandage.

Is een bandage beter dan een binnenhandschoen?

Een bandage geeft meer steun en een betere bescherming voor je handen en polsen. Een binnenhandschoen is echter makkelijker om om te doen en bespaard je een hoop tijd. Als je de tijd hebt, adviseren wij om toch een boksbandage om te doen.

Alles over bandages

Hoe maak ik boksbandages schoon?

Was de boksbandages voordat je ze de eerste keer gebruikt, en daarna regelmatig. Op deze manier houd je ze schoon en zullen ze langer mee gaan! De boksbandages kunnen in de wasmachine op 30 graden gewoon gewassen worden.