Bij verschillende contact sporten is het verplicht om een bitje te dragen. Een van de populairste zijn Shock Doctor bitjes. Shock Doctor is een Amerikaans merk en weet als geen ander de perfecte bitjes te maken. Gave looks, Top pasvormen en zowel voor beginners als pro atleten zijn deze bitjes geschikt. Bekijk hieronder ons assortiment Shock Doctor bitjes.

Hoe werkt een bitje?

Een bitje ook wel gebitsbeschermer genoemd, is een bescherming voor het gebit. Wanneer je een goed gebitsbeschermer hebt is dit een boil and bite bitje. Dit houdt in dat je deze nog op maat moet maken. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet. Maar hoe werkt een bitje nou eigenlijk? Een bitje zorgt ervoor dat de klap / impact goed verdeelt wordt over het gehele gebit. Doordat de klap verdeelt wordt over het gehele gebit kan hij deze klap gemakkelijk aan waardoor er geen tanden afbreken. Wanneer je geen bitje in zou hebben zou de klap op een plek van het gebit komen en hierdoor kan er schade ontstaan.

Bitje vormen

Zoals we hierboven al zeiden moet je een bitje nog op maat maken. Dit doe je door het bitje in kokend water te leggen. Hierdoor wordt het bitje zacht en kan je hem vormen naar je tanden. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing van je bitje, want de aantal secondes in het warme water kunnen verschillen per bitje. Houdt jij je bitje te lang in het water dan kan het zijn dat je deze overkookt en dan zal je shock doctor bitje niet meer bruikbaar zijn.