Waar moet ik opletten bij het kopen van boxhandschoenen?

Bij het aanschaffen van boxhandschoenen is het belangrijk om te kijken hoe vaak je in de week sport. Mocht het zo zijn dat je maar 1x in de week een bokszak training volgt. Heb je niet per se de duurste leren boxhandschoenen nodig. Wanneer je vaker dan 1x in de week traint. Is het handig om leren boxhandschoenen aan te schaffen. De padding en materiaal is veel sterker van leren boxhandschoenen ten opzichte van kunstleren boxhandschoenen.

Welke maat boxhandschoen heb ik nodig?

Heeft u geen idee hoe de maten van boxhandschoenen werken? Hieronder vind je een tabel die een goede richtlijn geeft welke maat boxhandschoen u nodig heeft. De boxhandschoenen gaan op gewicht. Hoe zwaarder de persoon weegt hoe meer ounce boxhandschoenen diegene nodig heeft. Waarom is dat zo? Iemand die zwaarder weegt slaat gemiddeld harder dan iemand die lichter weegt. Voor de tegenstander is het daarom belangrijk dat er genoeg padding in de boxhandschoen zit. Daarom is het zo, hoe zwaarder de persoon hoe meer ounce (dus meer padding) boxhandschoen diegene nodig heeft.

Maat: Gewicht / leeftijd:
4 oz 2 t/m 4 jaar
6 oz 4 t/m 6 jaar
8 oz 6 t/m 8 jaar
10 oz 8 t/m 10 jaar
12 oz Vanaf 10 jaar / Vrouwen
14 oz 70 kg +
16 oz 85 kg +
18 oz 120 kg +

Mocht je twijfelen over je maat boxhandschoenen wij staan altijd voor u klaar om advies op maat te geven. Neem contact op via de whatsapp button en kom direct met ons in contact. Je kan ook altijd een mail sturen naar [email protected].

Online boxhandschoenen bestellen

Wanneer jij de juiste boxhandschoenen heb gevonden kan je deze makkelijk online bestellen. Wij hanteren gratis verzending boven de €50,-. Heeft u uw bestelling voor 15:00 besteld doen wij er alles aan, zodat u uw bestelling de volgende dag al in huis heeft. Je krijgt netjes een track and trace over uw bestelling, zodat je je bestelling netjes kunt volgen. Mocht de maat toch niet goed zijn u kunt bij ons kosteloos gratis ruilen. Twijfel daarom niet om te bestellen!