Bekijk alles

Opzoek naar bokshandschoenen voor heren?

OLB Sports heeft een ruim assortiment bokshandschoenen voor heren. Wij hebben verschillende merken zoals, King, Booster, Twins, Joya of onze eigen merk 1916 fight gear. Voor iedereen is er wat te vinden op OLB Sports.nl

Welke maat bokshandschoenen hebben heren nodig?

Nu heb je een mooie paar bokshandschoenen gevonden maar heb je geen idee welke maat bokshandschoenen je nodig heb. Wij helpen je graag hiermee, Zodat je zeker weten de juiste maat bokshandschoen heb. Hoe wordt nou de maat van een bokshandschoen bepaalt. De maat van de bokshandschoenen gaat in ounce oftewel oz. Hoe groter de ounce bokshandschoenen hoe dikker de padding in de bokshandschoen is. Nu is het zo iemand die zwaar weegt slaat over het algemeen harder dus heeft hij een bokshandschoen met meer oz nodig dan iemand die licht van gewicht is. Hieronder een kleine tabel welke maat jij nodig heb:

  • Licht gewicht mannen tot 85kg, Bokshandschoen maat: 14oz
  • Zwaar gewicht mannen vanaf 85kg, Bokshandschoen maat: 16oz

Welke verschillende kwaliteiten bokshandschoenen zijn er?

Verder is er nog een groot verschil in kwaliteiten van bokshandschoenen. De goedkoopste bokshandschoenen zijn gemaakt van kunstleer. Deze zijn geschikt voor als je 1x per week traint. Mocht je vaker in de week trainen is het handig om leren bokshandschoenen aan te schaffen. Bokshandschoenen die van leer zijn gemaakt scheuren minder snel en hebben een betere padding in de bokshandschoen waardoor ze langer mee gaan. Dan heb je nog Thaise kwaliteit bokshandschoenen. Dit zijn bokshandschoenen die zeer lang mee gaan en zijn geschikt als je 3 tot meerdere keren per week traint. Merken zoals King, Booster, Twins, Hayabusa zijn hier voorbeelden van.

Bokshandschoenen bestellen

Mocht je de juiste bokshandschoenen gevonden hebben. En deze graag willen bestellen. Wij doen er alles aan om de bokshandschoenen zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Voor 15:00 besteld is al de volgende dag in huis met uitzondering van weekenden. Mocht je nog vragen hebben staan wij altijd voor u klaar op [email protected] of bel ons op 026 4423321.