Wat is Whey?

Wei, staat bekend als een bijproduct die bij productie ontstaat van kaas. Als kaas geproduceerd wordt is melk het hoofdbestandsdeel. Het melk dat wordt voorzien van zuursel en stremsel kan er wrongel ontstaan dit is een gel achtig goedje. Deze wrongen worden gefilterd en daarna geperst hierdoor ontstaat kaas. Het goedje wat achterblijft word in de filter gedroogd dit is het eiwitpoeder.

Whey isolaat

Whey isolaat is de meest pure vorm van alle soorten whey. Dit product bestaat voor meer dan 90 procent uit pure eiwit. Isolaat bevat ook minder vetten en koolhydraten. Door de andere zuiveringsmethode die gebruikt word bij het produceren van isolaat is dit ook vaak duurder dan de concentraat.

Waarom whey isolaat

Eiwit poeder is vooral goed als je wat minder gevarieerd eet. Bijvoorbeeld als je vegetarisch bent dan eet je vaak veel groentes en maar hier haal je vaak niet voldoende eiwitten uit. Al helemaal niet als je een actieve sporter bent en je sport 4 tot 6 keer in de week. Als oplossing zou je bijvoorbeeld noten en zaden in jou voedingsschema kunnen implementeren. Dit is niet voor iedereen de beste oplossing. Hier komt eiwitpoeder goed van pas.

Whey is dus vooral ideaal als je:

  1. Gewicht wilt verliezen en je een koolhydraatarm voedingsschema volgt
  2. Veel in de weer bent ( vaak onderweg)
  3. Vaak sport vooral krachttraining
  4. Vegetariër of veganist bent en je weinig eiwit binnen krijgt

Gebruik van whey isolaat

Eiwit shake maken doe je zo:

  1. Doe water of melk in een beker of blender (dit kan ook met kwark).
  2. Voeg nu je eiwitpoeder toe bij je zelf gekozen vloeistof.
  3. Nu kan je verschillende dingen toevoegen, zoals havermout, noten/pitten of wat fruit.
  4. Blenden maar!
  5. Schenk het over naar een glas.
  6. Je shake is klaar. Proost!