Bokszaktraining is een van de beste manieren om te trainen, calorieën te verbranden, conditie op te bouwen of te verbeteren en spieren op te bouwen. Bij veel sportscholen in Nederland wordt tegenwoordig bokszaktraining gegeven. Dit is erg gewild. Hier kan je lekker je energie in kwijt en het is voor iedereen geschikt, kinderen, mannen of vrouwen of de jonge of iets oudere mensen.

Wil je niet naar een sportschool om bokszaktraining te volgen? Dan kunt u ook thuis een training doen en zelf aan de slag gaan. Je kunt dan een bokszak kopen. Wij verkopen ook bokszakken. klik hier voor ons assortiment. Bokszakken zijn beschikbaar in verschillende lengtes en kleuren. Een bokszak kan je ophangen aan een wand of aan een plafond. Als je een bokszak aan het plafond wilt dan meet je de afstand van je plafond tot de grond en houd hierbij rekening met het zwaaien van de bokszak. Kijk welke maat geschikt is voor jou zodat jij lekker kan trainen thuis!

Bij bokszaktraining heb je uiteraard bokshandschoenen nodig. De standaard bokshandschoenen zijn hier uitermate goed voor geschikt. MMA-handschoenen kan je ook prima gebruiken. Als je bokshandschoenen gebruikt kan je het best ook bandages onder je bokshandschoenen gebruiken. Deze worden ook wel windsels of zwachtels genoemd.

SHOP HIER

Tips & Tricks

  • Sport samen: Als je samen traint kan je elkaar helpen en in de gaten houden. Elkaar aan moedigen kan ook heel erg helpen bij het verbeteren van je boks prestaties. Ook kan je om de beurt oefeningen afwisselen.
  • Muziek: zet wat motiverende muziek op en gaan! Dit stimuleert het trainen en zorgt ervoor dat je je focus behoudt.

Bij een bokszaktraining is een warming up heel erg belangrijk. Stoot bijvoorbeeld een paar keer in de lucht. Maak bijvoorbeeld uppercuts, knieën, trappen of hoeken. Ga hierna touwtjespringen. Dit zorgt ervoor dat je lekker aan het bewegen bent en dat je los op je voeten gaat staan. Zo ben je veel wendbaarder en veel sneller.

Verschillende soorten bokszakken

Je hebt een paar verschillende bokszakken. Verschillende kleuren en maten. Bij een bokszak is het zo hoe langer de bokszak is des te zwaarder hij is en hoe minder hij zal zwaaien. Een langere bokszak is goed geschikt voor lage trappen en harde trappen. De bokszak zal niet veel bewegen. Een kleinere bokszak is makkelijk op te hangen en hangt niet in de weg. Deze kleinere bokszak kan je heel goed gebruiken voor stoten en hogere trappen. Heb je veel power? Wil je alleen stoten of ook trappen? Deze vragen moet je jezelf stellen voordat je een bokszak gaat aanschaffen.

Hoe moet je een bokszak ophangen?

Er zijn verschillende manieren om een bokszak te bevestigen:

Aan de muur: om een bokszak aan de muur te bevestigen heb je een muursteun Zorg ervoor dat de bovenkant van de bokszak ongeveer 10 centimeter hoger hangt dan uw eigen lengte. De lengte van een bevestigingsketting is ongeveer 30 centimeter. De ideale lengte is dus; je eigen lengte + de 10 centimeter speling + de lengte van de ketting (30 centimeter).

Aan het plafond: De bokszak kan je aan een schommelhaak hangen (deze is speciaal bedoeld om in hout te schroeven) of aan plafondplaat (je schroeft deze stevig vast in een betonnen plafond). Het beste kan je ook nog een zware veer tussen de bokszak en het bevestigingspunt plaatsen. Dit zorgt voor het minder schommelen van de bokszak. De lengte van de kettingen en de zware veer is ongeveer 50 centimeter.