Voordelen van gewichthefschoenen:

Stevigheid: een van de voordelen van een gewichthefschoenen is dat de schoenen een goede stevigheid bieden. Hierdoor sta jij heel stabiel op je schoenen tijdens je oefening. Dit gaat zeker weten vele voordelen opleveren.

Hoge hak: De gewichthefschoenen beschikken over een verhoogde hak. Hierdoor kan je dieper zakken tijdens je oefening bijv. bij het squaten. Hoe dieper je zakt tijdens je oefening hoe effectiever je traint. Hier onderscheiden gewichthefschoenen zich van normale sportschoenen.

Enkel stabiliteit: Dit is belangrijk als je geen goede enkel mobiliteit heb. Dan is het zeer aan te raden om gewichthefschoenen aan te schaffen . De gewichthefschoenen bieden genoeg ondersteuning aan je enkels.

Grip: De zolen van gewichthefschoenen zorgen voor extra grip. Dit ga je zeker merken tijdens je training.

Platte zool: Omdat je je voeten zo plat als mogelijk op de grond wilt hebben staan is het altijd aangeraden om te kiezen voor schoenen waarbij de zool helemaal plat is. Je kunt je namelijk voorstellen dat als de zool schuin omhoog loopt of als er kleine nopjes of oneffenheden in zitten dat het contact met de grond aanzienlijk minder zal worden.

Nog meer voordelen:

Je hebt amper te maken met frictie op de grond, de zool van de gewichthefschoenen geven je super veel stabiliteit en grip. Door de verhoging van de hak heb je minder enkelmobiliteit nodig, komen je knieën verder naar voren en komen de meeste mensen sneller diep in de squat doordat de heup verder zak.

Je gewichthefschoenen uitproberen!

Bij OLB Sports kan je jouw gewichthefschoenen uitproberen. In de winkel hebben wij een ruim assortiment die je online kan bestellen of je komt langs om deze eerst uit te proberen. Je krijg advies door deskundig personeel. Die jouw precies alles kan vertellen over de verschillende schoenen die wij op dat moment op voorraad hebben.

Twijfel niet over het bestellen van je gewichthefschoenen. De schoenen kan je kosteloos retourneren om te ruilen voor een ander model of andere maat. Mocht u nog vragen hebben zijn wij te bereiken via whatsapp klik hiervoor op de whatsapp button in je scherm of stuur een mail naar: [email protected]

Bekijk ook:

Powerliftschoenen | Weightlifting schoenen |