Opzoek naar een crossfit winkel? OLB Sports is de crossfit specialist in Arnhem. Wij hebben een ruim assortiment crossfit artikelen. Van crossfit schoenen tot aan crossfit leertjes je vind het allemaal bij OLB Sports. Een voordeel van onze winkel is dat je altijd word geholpen door deskundig personeel. Ons personeel weet precies de ins en outs van crossfit. Zelf trainen wij natuurlijk ook.

Bekijk alles

Waar zijn wij gevestigd?

Wij zijn gevestigd aan de steenstraat 112 in Arnhem. U kunt bij ons gratis parkeren als u bij ons klant ben. Dit kunt u doen bij de tankstation Velperpoort. Zodra u bij ons bent vraag even om een uitrijkaart, zodat u gratis kunt uitrijden.

Wat is crossfit?

Crossfit is een trainingsmethode om te streven om de beste versie uit jezelf te halen. Vaak is het doel om het algemene fitheid te verbeteren. Waarbij de focus niet op een specifieke gedeelte van je lichaam ligt. Maar op alle onderdelen van je lichaam. De onderdelen zijn vaak: Uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, balans en nauwkeurigheid. Dit zijn alle onderdelen die je krijgt tijdens jouw crossfit trainingen.

Crossfit

Hoe verloopt een crossfit training?

De training wordt ook wel wod genoemd. Workout of the day. Een wod bestaat uit een specifieke warming up, een kracht of techniek onderdeel en als afsluiting een uitdagende workout. De oefeningen die terugkomen in een wod bestaan met name uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, trekken, tillen, springen, klimmen en rennen. Natuurlijk niet allemaal tegelijk, elke week worden er verschillende wod’s geprogrammeerd die deze onderdelen terug zullen laten komen allemaal op je eigen niveau.

Crossfit

Wat voor trainingsspullen heb ik nodig?

Een crossfit training doe je op speciale crossfit schoenen. Wij hebben een ruim assortiment crossfit schoenen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van crossfit schoenen:

  1. Dat de ‘heel-to-drop’ niet meer is dan 4 mm zodat je plat op grond staat en voldoende stabiliteit hebt voor het liften.
  2. Let op dat de schoen een flexibele zool heeft voor gymnastics en atletiek, maar ook een stevige zool voor het liften.
  3. Zorg dat je schoenen licht zijn in gewicht, wel zo handig voor je box jumps.
  4. Zorg dat je voldoende ruimte hebt bij je tenen, deze heb je nodig bij het liften en hardlopen.

Verder is het vaak persoonlijk wat je nog meer wilt gebruiken. Sommige gebruiken crossfit leertjes, sleeve’s of andere attributen.