Bokshandschoenen voor kinderen

Ook de jongste van ons willen tegenwoordig al lekker kunnen boksen en kickboksen. Dit moet natuurlijk met goed materiaal zodat het lang mee gaat en voor goede bescherming zorgt. Wij van OLB Sports bieden een breed assortiment van bokshandschoenen speciaal voor kinderen. De bokshandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs. De maten van bokshandschoenen gaan in ounces. Weet je niet wat jouw maat precies is, bekijk dan de matentabel onderaan de pagina.

Gebruik van bandages of binnenhandschoen

Als je gaat boksen dan begin je te zweten, ook als kind. Het is dan verstandig om een binnenhandschoen te dragen. De binnenhandschoenen nemen zweet op en hierdoor blijven je bokshandschoenen lekker fris. Je kan er ook voor kiezen om een korte bandage te nemen. Dit heeft hetzelfde effect als de binnenhandschoen het duurt alleen een stuk langer om aan te doen. Vooral kleine kinderen hebben hier vaak geen geduld voor.

Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?

Als je kind gaat beginnen met boksen of kickboksen dan is het van belang dat de bokshandschoenen goed passen voor optimaal comfort en bescherming tijdens het sporten. Hieronder is een tabel te zien met leeftijden en de bijpassende maten. Mocht je toch nog niet helemaal zeker zijn over welke maat je nodig hebt of heb je nog vragen. Dan ben je altijd van harte welkom in onze winkel. Je wordt altijd geholpen door deskundig personeel die je goed advies kunnen geven.

Je kan ook altijd bellen naar 026-4423321 of een mail sturen naar [email protected]

Maat: Gewicht / leeftijd:
4 oz 2 t/m 4 jaar
6 oz 4 t/m 6 jaar
8 oz 6 t/m 8 jaar
10 oz 8 t/m 10 jaar
12 oz Vanaf 10 jaar / Vrouwen
14 oz 70 kg +
16 oz 85 kg +
18 oz 120 kg +